Schade… Wat nu?

Zorg ervoor dat je altijd je geldige rijbewijs, de groene kaart en een blanco Europees schadeformulier bij je in de auto hebt.

Ben je via Thrust verzekerd en is je auto beschadigd geraakt? Vervelend! Kies voor de situatie die voor jou van toepassing is.

Een eenzijdige schade is een botsing van je auto met een ander object, zoals een paaltje, een lantaarnpaal of een boom. Er is geen andere weggebruiker betrokken bij de botsing. Veelal levert dit alleen een schadepost aan je auto op. Ben je echter met grote(re) vaart op een vluchtheuvel of een ander wegmeubilair gebotst dan dien je dat ook op het schadeformulier in te vullen. Mogelijk volgt er namelijk nog een aansprakelijkheidsstelling van de wegbeheerder.

Stap 1

Bel alleen de politie als het nodig is

Stap 2

Maak foto's van de schade

Stap 3

Ga naar een veilige plek. Bijvoorbeeld een parkeerplaats of naar huis.

Stap 4

Vul de voorzijde van het schadeformulier in

Stap 4

Laat een voorlopige schadetaxatie maken

Stap 5

Vul de achterzijde van het schadeformulier in

Stap 6

Mail het schadeformulier evt. met foto’s, getuigenverklaring e.d. naar schade@thrust.nl
Niet alle vragen op het schadeformulier hebben betrekking op een eenzijdig ongeval. Het is dus even uitkiezen welke vragen je wel of niet beantwoord. Zorg wel voor het zo compleet mogelijk invullen van het schadeformulier. Hiermee voorkom je dat je het weer retour krijgt met het verzoek nog bepaalde vragen te beantwoorden. Vergeet ook de achterzijde van het formulier niet.
Als je schade hebt door een botsing met een andere weggebruiker wordt dat een tweezijdige schade genoemd. Je hebt dan te maken met een tegenpartij.

Stap 1

Bel alleen de politie als het nodig is

Stap 2

Maak foto’s van de aanrijding (m.n. kentekenplaat, plek van de schade)

Stap 3

Ga naar een veilige plek. Bijvoorbeeld een parkeerplaats. Sta je op de snelweg? Ga dan bij de eerste afrit de snelweg af.

Stap 4

Vul de voorzijde van het schadeformulier in met de tegenpartij

Stap 4

Laat een voorlopige schadetaxatie maken

Stap 5

Vul de achterzijde van het schadeformulier in

Stap 6

Mail het schadeformulier evt. met foto’s, getuigenverklaring e.d. naar schade@thrust.nl
Vul samen met de tegenpartij de voorzijde van het schadeformulier in. Plaats beide een handtekening en neem ieder je exemplaar (wie origineel of kopie krijgt is niet van belang). Daarna mag niets meer worden gewijzigd. De achterzijde vul je onafhankelijk van elkaar in.

Stap 1

Doe direct aangifte bij de politie. Bel +31 (0900) 8844.

Stap 2

Geef de diefstal telefonisch (055 - 741 00 01 / bereikbaar van 07.00 – 23.00 uur) door aan het VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit). Kijk voor meer informatie op www.isgestolen.nl. Het VbV probeert de auto zo snel mogelijk terug te vinden.

Stap 3

Bel Thrust (085) 066 3500 maandag t/m vrijdag van 08.30 – 17.30 uur

Stap 4

Vul het schadeformulier in en mail het naar schade@thrust.nl
Je verzekeraar zal een schade-expert inschakelen die contact met je opneemt voor een afspraak.
Je auto is terug: laat het ons weten.
Je auto is niet terug: je krijgt een vergoeding. Is je auto niet binnen 30 dagen teruggevonden, dan krijg je een vergoeding wanneer je WA met Beperkt Casco of WA met (Volledig) Casco verzekerd bent.
Heb je ruitschade en is je auto WA met Beperkt Casco Of WA met (Volledig) Casco verzekerd? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met een schadehersteller om de schade te laten repareren. Ga naar www.autotaalglas.nl , www.carglass.nl of www.kwik-fit.nl en maak een afspraak.
Neem altijd je groene kaart mee zodat de schadehersteller kan zien wie je verzekeraar is. Let op! Je betaalt een eigen risico bij vervanging van je autoruit. De hoogte van je eigen risico staat op je polis vermeld. Bij een WA verzekering is ruitschade niet verzekerd.
Je hebt schade aan je auto door bijvoorbeeld storm, brand, inbraak of een aanrijding met dieren. Vul het schadeformulier in (zie proces ‘eenzijdige schade’) en mail deze naar schade@thrust.nl.
Heb je schade door vandalisme of inbraak? Dan doe je ook aangifte bij de politie. Het proces-verbaal van aangifte van de politie stuur je dan samen met het ingevulde schadeformulier (zie proces ‘eenzijdige schade’) ook naar schade@thrust.nl
Allrisk verzekerd? Bekijk hier de afspraken met de aangesloten schadeherstelbedrijven.